Wat is Instagram?

Instagram is een gratis app voor het delen van foto’s waarmee je foto’s kunt vastleggen, bewerken en delen op je iPhone of Android-apparaat. Het is ontwikkeld door Kevin Systrom en Mike Krieger, en werd in oktober 2010 exclusief voor het iOS-platform gelanceerd. In april 2012 werd het uitgebracht voor Android-apparaten. In oktober 2012 werd het overgenomen door Facebook voor ongeveer 1 miljard dollar.

Waar wordt Instagram voor gebruikt?

Instagram is uitgegroeid tot een van de populairste social media-platforms ter wereld met meer dan 700 miljoen actieve gebruikers (per maart 2019). Met de app kunnen gebruikers foto’s delen, maar ook video’s die maximaal 15 seconden lang kunnen zijn. Gebruikers kunnen filters, effecten en randen aan hun foto’s toevoegen voordat ze deze op hun profiel plaatsen.

De dienst maakt gebruik van hashtags om inhoud te categoriseren op onderwerp of thema, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Foto’s die op Instagram worden gedeeld, kunnen ook priv√© worden gemaakt zodat alleen mensen van uw keuze ze kunnen zien, of ze kunnen worden gedeeld met iedereen die uw account gebruikt (openbaar).