Wat is Facebook?

Facebook is een sociale netwerksite die door mensen van alle leeftijden wordt gebruikt. Het stelt gebruikers in staat om informatie te delen en te communiceren met mensen in hun netwerk.

Facebook-gebruikers kunnen profielen aanmaken, foto’s toevoegen, berichten versturen en in contact blijven met vrienden. Facebook-gebruikers kunnen ook lid worden van groepen op basis van interesses of geografische locaties.

Facebook is gratis te gebruiken, maar het bedrijf verdient geld door advertentieruimte op zijn pagina’s te verkopen. Het verdient ook geld door bedrijven te laten betalen om berichten te promoten die in de nieuwsfeeds van hun volgers verschijnen.

De site werd in februari 2004 gelanceerd door Mark Zuckerberg als een sociaal netwerk voor Harvard-studenten. De naam was oorspronkelijk een afkorting van “Thefacebook”, maar verwijst nu naar elke website die gebruik maakt van het Facebook Platform softwareplatform, waaronder diensten als Instagram en WhatsApp (die beide hun leven begonnen als standalone apps).

De site heeft wereldwijd meer dan 1,6 miljard actieve gebruikers die hun leven met elkaar delen door statusupdates, foto’s en video’s op hun profiel te plaatsen.

De activiteit van een gebruiker op Facebook

• Het aanmaken van een profiel
  • Het uploaden van foto’s en video’s
  • Het versturen van berichten of chatten met vrienden
  • Het liken van pagina’s/groepen/producten
  • Het doen van quizzen en enquêtes
  • Het spelen van spelletjes
  • Het gebruiken van een app of het afspelen van muziek via Spotify
  • Het bekijken van video’s of het live streamen van evenementen
  • Het lezen van nieuwsberichten of blogs.