Selecteer een pagina

Waarom een contentkalender een musthave is!

13 maart 2022 | Blog

Content plannen agenda

Als je een kijkje neemt op 365contentkalender.nl dan is het wel duidelijk dat wij grote fan zijn van de contentkalender. Dat zijn we natuurlijk niet zomaar, wat ons betreft is het een musthave voor slimme organisaties die waardevolle content willen creëren. We vertellen je over de voordelen van de contentkalender.

Wat is een contentkalender?

Eerst nog even een korte recap van het fenomeen contentkalender. Een contentkalender is een schematische weergave van content topics voor je website en social media. Een inspiratiebron die jou houvast geeft bij het structureren en uitwerken van content. Je neemt er de volgende informatie in op:

  • Data en content topics per dag/periode
  • In welke vorm en op welke kanalen wordt het gepubliceerd
  • Wie is verantwoordelijk voor welke taken

Voordelen contentkalender

Er zitten genoeg voordelen aan het maken van een contentkalender, dus waar zullen we beginnen? We kunnen het samenvatten als betere resultaten met minder inspanning. Hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje.

Altijd inzicht in de planning: had je een creatieve ingeving, ben je het weer vergeten. Met een contentkalender orden je al je inspiratie op één plek. Zo raken goede ideeën nooit meer verloren.

Tijd besparen: wekelijks bezig zijn met het bedenken van nieuwe topics vergt vaak veel tijd. Door eenmalig een basis te zetten met een contentkalender bespaar je veel waardevolle uren op lange termijn. Bijkomend voordeel: tijd besparen is ook geld besparen!

Goed voor teamwork: ieder teamlid heeft zicht op de planning en weet wat zijn of haar taken zijn. Deadlines zijn duidelijk voor iedereen en de neuzen staan dezelfde kant op. Bovendien stimuleert de creativiteit, omdat teamleden al tijdig met elkaar kunnen sparren over leuke ideeën voor een bepaald topic.

Geen last minute stress: op het laatste moment nog even snel iets leuks voor social media bedenken is vaak een hele opgave. Voorkom (slechte) last minute ideeën en heb altijd inspiratie en richtlijnen.

Sterke content leidt tot positieve klantreacties: juist doordat je content doordacht is, merk je ook vaak positieve reacties bij (potentiële) klanten. Sterke en rechtlijnige content zorgt normaliter voor meer leads en klanten, alsook voor meer naamsbekendheid en vertrouwen.

Nadelen contentkalender

Zitten er ook nadelen aan een contentkalender? Nee, wij weten er in ieder geval geen te noemen. Je kunt namelijk altijd nog aanpassingen doorvoeren in je huidige planning. Je ziet een contentkalender als een leidraad, maar stuurt bij waar nodig.

Natuurlijk kan het wel zo zijn dat je geen tijd, zin of inspiratie hebt om een contentkalender samen te stellen. Je schuift het bijvoorbeeld steeds maar weer voor je uit omdat je vindt dat andere zaken prioriteit hebben, je hebt onvoldoende creatieve ideeën of helemaal geen idee waar je moet beginnen. Is dat herkenbaar voor jou? Daarvoor heeft 365contentkalender.nl dé oplossing!

Contentkalender downloaden!

We hebben een uitgebreide contentkalender download voor je klaarstaan. Daarin ontdek je maar liefst 365 dagen aan contentideeën. Zo bereid je je voor op een jaar lang ijzersterke content. Geen vervelende hersenkrakers, geen uren tijd kwijt, 365contentkalender.nl bied je een volledige template die toepasbaar is in elke branche!